Eudyptes schlegeliroyal pingvin

Autora Kirsty de Wit

Geografski raspon

Kraljevski pingvini (Eudyptes Schlegeli) podrijetlom su s otoka Macquarie koji se nalazi u jugozapadnom Tihom oceanu između Novog Zelanda i Antarktika. Otok se nalazi između 60 i 40 stupnjeva južne zemljopisne dužine i 140 i 180 stupnjeva istočne geografske širine. Iako je Macquarie glavni otok na kojem se koloniziraju i razmnožavaju kraljevski pingvini, zabilježeni su i u Australiji, Novom Zelandu i Antarktiku. Također je bilo viđenja kraljevskih pingvina u neotropskoj regiji; uglavnom na Falklandskim otocima, ali i na raznim drugim, uključujući otoke South Georgia, Heard, Prince Edward i Marion. Ova viđenja tek treba biti potvrđena zbog sličnosti kraljevskih pingvina s makaronskim pingvinima (Eudyptes chrysolophus) koji su porijeklom iz te regije. Kao rezultat toga, stručnjaci raspravljaju o tome jesu li kraljevski pingvini migrirajući, jer nije poznato gdje kraljevski pingvini borave tijekom sezone negniježđenja (od sredine travnja do sredine rujna).(BirdLife International, 2015; Borboroglu i Boersma, 2013; Denhard, et al., 2012; ; Higgins i Marchant, 1990)

  • Biogeografske regije
  • australski
    • zavičajni
  • Antarktika
    • zavičajni
  • oceanskim otocima
    • zavičajni
  • tihi ocean
    • zavičajni

Stanište

Kraljevski pingvini će se gnijezditi na otoku Macquarie (34 km x 5 km) do 1,6 kilometara od obale. Zemljopis otoka ima mnogo stjenovitih formacija s oskudnom grmovnom vegetacijom, pružajući gnijezdilišta bez vegetacije, ravne, stjenovite ili pješčane zemlje okružene stijenama. Kraljevski pingvini koji se gnijezde na brežuljcima ili kosim liticama (do 200 metara nadmorske visine) koriste kamenje za izgradnju gnijezda, a oni koji se gnijezde na plaži koriste pijesak. Gnijezda se grade u blizini potoka koji su i izvor slatke vode i put do i od oceana. Kraljevski pingvini većinu svog traženja hrane traže u okolnom oceanu. Obično rone 6 do 32 metra, ali ako je potrebno mogu zaroniti i do 226 metara za hranu.(BirdLife International, 2015; Carmichael, 2007; Hindell, 1988; Hull i Wilson, 1996a; Hull, 2000)

  • Regije staništa
  • zemaljski
  • slane ili morske
  • Zemaljski biomi
  • savana ili travnjak
  • Vodeni biomi
  • pelagični
  • primorski
  • Visina raspona
    0 do 200 m
    0,00 do 656,17 stopa
  • Dubina dometa
    6 do 226 m
    19,69 do 741,47 stopa
  • Prosječna dubina
    32 m
    104,99 stopa

Fizički opis

Kraljevski pingvini imaju crne leđne strane i crne krune, s izuzetkom bijele mrlje na stražnjici. Trbušna strana je bijela. Tijekom sezone neparenja, leđno perje kraljevskih pingvina postaje mutno brončano. Nakon što dođu na obalu da se razmnožavaju, linjaju se i novo perje je tamnoplavo ili crno. Obrazi i grlo kraljevskih pingvina obično su bijeli i stapaju se u bijelo na trbušnim stranama. Rijetko, kraljevski pingvini mogu imati više sivkastu boju na području obraza i grla.



Stopala kraljevskih pingvina su svijetlo ružičasta s malo crne boje na tabanima i peti. Njihova stopala također imaju kandže koje su tamno smeđe. Kraljevski pingvini imaju raspon krila u rasponu od 176 mm do 203 mm. Peraja kraljevskih pingvina razlikuju se po duljini, a mužjaci su u prosjeku 189,6 milimetara, a ženke u prosjeku 185,1 milimetar. Peraja su im spljoštena kako bi se poboljšala upravljivost pod vodom. Kraljevski pingvini imaju velike crveno-smeđe kljunove i narančasto-žutu obrvu koja se nastavlja preko čela s izbočenim perjem. Zbog ovih ukrasa često se brkaju s makaronskim pingvinima (Eudyptes chrysolophus) ali makaroni pingvini imaju crna lica. Perje grebena također podsjeća na perje rockhopper pingvina (Eudyptes chrysocome) koji nastanjuju otok Macquarie, ali perje pingvina rockhoppera raste na krajevima, a ne ostaje blizu glave.

Kraljevski pingvini imaju visinu od 65-75 centimetara. Mužjaci su nešto veći, prosječno visoki 73 cm i teški 6 kg. Ženke su prosječne 69 cm i teže 5 kg.

Maloljetni kraljevski pingvini uvelike nalikuju odraslima uz nekoliko iznimaka. Perje se ne razvija u potpunosti do odrasle dobi. Mladunci također imaju manje, tamnije kljunove koji su više smećkasti, koji odgovaraju njihovom leđnom perju. Nedostaje im bijeli trzak kao kod odraslih. Bijela mrlja i promjena boje perja javljaju se s prvim linjanjem, kao i godišnjim rastom. Jednogodišnji kraljevski pingvini umjesto grba imaju prostirku od žutog perja. Grb u potpunosti raste i kraljevski pingvini postižu odrasli stas i boju nakon trećeg godišnjeg linjanja.(BirdLife International, 2015; Borboroglu i Boersma, 2013; Higgins i Marchant, 1990; Hull i Wilson, 1996a)

  • Ostale fizičke značajke
  • endotermički
  • bilateralna simetrija
  • Spolni dimorfizam
  • mužjak veći
  • ukrašavanje
  • Masa dometa
    5 do 6 kg
    11,01 do 13,22 lb
  • Duljina raspona
    65 do 75 cm
    25,59 do 29,53 in
  • Raspon krila
    176 do 203 mm
    6,93 do 7,99 inča

Reprodukcija

Početkom listopada mužjaci kraljevskih pingvina vraćaju se na otok Macquarie za sezonu parenja. Prvi stižu mužjaci i ponovno uspostavljaju svoja mjesta gniježđenja. Ženke stižu na otok 10-ak dana kasnije kako bi pronašle svog partnera. Tih 10 dana omogućuje ženkama dodatno vrijeme za stvaranje svojih masnih rezervi kako bi imale energiju za parenje. Kraljevski pingvini su monogamna vrsta, koji se iz godine u godinu vraćaju istom paru tijekom sezone parenja. Povremeno se partner neće pojaviti, a otuđeni pingvin će pronaći novog partnera ako se to dogodi. Pronalaženje novog partnera događa se tako što mužjaci zamahuju glavom i dozivaju se u nadi da će ih ženka izabrati.(Higgins i Marchant, 1990.)

  • Sustav parenja
  • monogamno

Sezona razmnožavanja kraljevskih pingvina je od početka listopada do sredine ili kasne veljače. Ovo razdoblje je optimalno za reprodukciju zbog obilja hrane. Kraljevski pingvini imaju fizičku sposobnost razmnožavanja kada postanu neovisni, ali većina se ne razmnožava do najmanje 5 godina starosti. Ovaj fenomen je zbog toga što mlađi pingvini doživljavaju nedostatak partnera, nedostatak uspjeha u razmnožavanju (oplodnja) i nedostatak fizičke izdržljivosti da se vrate na otok. Svi kraljevski pingvini će se razmnožavati do dobi od 11 godina.

Kraljevski pingvini se pare i proizvode 2 jaja u razmaku od 4-6 dana. Prvo jaje je često manje (prosječna težina 100,3 g) i često nije oplođeno što rezultira gubitkom jajašca. Primijećeno je da kraljevski pingvini mogu čak i odbaciti prvo jaje iz gnijezda prije inkubacije, iako je razlog zašto je nepoznat. Drugo jaje je veće od prvog (prosječna težina 159,3g). Oba spola sudjeluju u inkubaciji jajeta u rasponu od 32-37 dana (prosječno 35 dana). Ako je prvo jaje uspješno oplođeno i zbrinuto, oba se mogu izleći, ali obično će sazrijeti samo drugo jaje.

Nakon izlijeganja, pilići će ostati u gnijezdu 10-20 dana uz zaštitu mužjaka kraljevskih pingvina. Nakon 3 tjedna (obično 21 do 24 dana), pilići će postati pokretni i formirati grupe (koje se nazivaju jaslice) s drugim mladuncima. Otprilike 42 dana kasnije (5-6 tjedana), mladunci dostižu zrelost i sami će otići izvan sezone.(Higgins i Marchant, 1990.; Hindell, et al., 2012.; Waas i Caulfield, 2000.)

infekcije uha mops
  • Ključne reproduktivne značajke
  • iteroparozni
  • gonohorični / gonohoristički / dvodomni (spolovi odvojeni)
  • seksualni
  • koji nosi jaja
  • Interval uzgoja
    Kraljevski pingvini se razmnožavaju jednom godišnje.
  • Sezona parenja
    Sezona razmnožavanja kraljevskih pingvina traje od početka listopada i završava sredinom do kraja veljače.
  • Raspon jaja po sezoni
    1 do 2
  • Prosjek jaja po sezoni
    1
  • Vrijeme raspona do izleganja
    32 do 37 dana
  • Prosječno vrijeme do izleganja
    35 dana
  • Raspon prve dobi
    21 do 24 dana
  • Prosječna dob perja
    22 dana
  • Vrijeme raspona do neovisnosti
    5 do 6 tjedana
  • Prosječno vrijeme do osamostaljenja
    5 tjedana
  • Raspon dobi u spolnoj ili reproduktivnoj zrelosti (ženke)
    1 do 11 godina
  • Prosječna dob u spolnoj ili reproduktivnoj zrelosti (žene)
    5 godina
  • Raspon dobi u spolnoj ili reproduktivnoj zrelosti (muškarac)
    1 do 11 godina
  • Prosječna dob u spolnoj ili reproduktivnoj zrelosti (muškarac)
    5 godina

Po dolasku na otok Macquarie, mužjaci počinju rekreirati svoja gnijezda koristeći resurse poput kamenja, pijeska i trave iz gnijezdilišta. Oba pingvina sudjeluju u inkubaciji jaja gdje će jedan hraniti hranu dok drugi sjedi na jajetu. Oba roditelja će biti prisutna prilikom izleganja svojih 1-2 predrasla pileta. Nakon što se izlegu, mužjaci kraljevskih pingvina ostat će u gnijezdu kako bi čuvali mladunce dok ne postanu mladi. Za to vrijeme ženka se hrani hranu ostavljajući u prosjeku dva puta svaka tri dana. Nakon što su pilići pokretni i formiraju jaslice, oba roditelja traže hranu za obitelj.(Borboroglu i Boersma, 2013; Higgins i Marchant, 1990; Hindell, et al., 2012; Hull i Wilson, 1996b; St. Clair i Waas, 1995; Waas i Caulfield, 2000)

  • Ulaganje roditelja
  • prijekocijalni
  • muška roditeljska skrb
  • ženska roditeljska skrb
  • prije oplodnje
    • opskrba
    • štiteći
      • muški
      • žena
  • prije izleganja/porođaja
    • opskrba
      • muški
      • žena
    • štiteći
      • muški
      • žena
  • prije odvikavanja/prljanja
    • opskrba
      • žena
    • štiteći
      • muški
  • prije osamostaljenja
    • opskrba
      • muški
      • žena

Životni vijek/dugovječnost

Životni vijek kraljevskih pingvina je sporan među znanstvenicima i podaci nisu dosljedni između nalaza. Prosječni očekivani životni vijek većine pingvina u divljini je 15-20 godina. Mnogi kraljevski pingvini ne žive nakon prvih nekoliko godina života, jer mlađi pingvini nemaju fizičku izdržljivost da podnose uvjete i prijetnje iz okoline. Često kraljevski pingvini umiru od gutanja plastike, parazitske bolesti ili grabežljivca. Kraljevski pingvini se ne nalaze u zatočeništvu pa je njihov životni vijek nepoznat.(BirdLife International, 2015.; Borboroglu i Boersma, 2013.; Higgins i Marchant, 1990.)

Ponašanje

Kraljevski pingvini su dnevni. Kraljevski pingvini žive društveno unutar kolonije, ali su vrlo teritorijalni u pogledu svojih pojedinačnih područja gniježđenja (oko 2 m^2). Vrsta je vrlo pokretna skupina i smatra se da je migratorna, ali nijedna studija nije dalje istraživala migracijske obrasce. Kraljevski pingvini također su natatorski, kreću se brzo i učinkovito u vodi.

Nakon što mužjaci uspostave mjesto gnijezda, brzo će zamahnuti glavom s jedne na drugu stranu. To drugima govori da je teritorij njihov i da će ga braniti od bilo kakvih uočenih prijetnji. Kraljevski pingvini koji prepoznaju prijetnje ili grabežljivce izvan dometa napada (oko 2 metra) nagnuti će glavu prema prijetnji i oglasiti zvuk povezan sa šištanjem ili krikom. Kada je grabežljivac u bližoj blizini, pingvini će pomicati glavu i peraje kako bi zastrašili prije napada. Jedina situacija u kojoj kraljevski pingvini neće uzvratiti napadom je kada ženke inkubiraju jaje. Ženke koje su napadnute za to vrijeme će se nagnuti prema dolje i stisnuti, izdržavajući kljucanje u leđnu stranu kako bi zaštitile jaje. Kraljevski pingvini također napadaju druge u blizini kao oblik zabave. Napast će s otvorenim kljunovima, koji će se pretvoriti u potezanje konopa kada se kljunovi spoje.

bog je mrtav pas

Kraljevski pingvini izbjegavat će sukobe tako što će brzo hodati uspravnog tijela, pognute glave i peraja podignutih naprijed. Ovo se držanje ne doživljava kao izravna prijetnja i sprječava kraljevske pingvine od izravnih napada, iako će biti podložni kljucanju od drugih kraljevskih pingvina pored kojih prolaze.

Mužjaci će pokušati privući ženke zamahujući glavom gore-dolje dok dozivaju u nadi da će ih ženka izabrati za partnera. Prilikom ponovnog okupljanja s etabliranim supružnikom na početku sezone, kraljevski pingvini će okrenuti glave i nagnuti se jedni na druge kako bi ih dodirnuli i pokazali prihvaćanje. Nakon što kraljevski pingvini uspješno proizvedu svoja jaja, postoji nekoliko načina na koje mogu biti dobrodošli po povratku u gnijezdo. To uključuje klanjanje u gnijezdo, drmanje tijela i ispuštanje plača dok se ne sretnu i trljaju vratove/glave sa svojim partnerima. Također mogu početi trčati brže jednom u krugu od 2 metra od gnijezda sve dok ne uspostave kontakt, dodirnu i zatim zajedno vokaliziraju zvuk sličan trubi.(Borboroglu i Boersma, 2013.; Higgins i Marchant, 1990.)

  • Ključna ponašanja
  • plivajući
  • dnevni
  • pokretljiva
  • migracijski
  • teritorijalni
  • Društveni
  • kolonijalni
  • Prosječna veličina teritorija
    2 m^2

Home Range

Kraljevski pingvini brane se svog gniježđenja od približno 2m^2 oko svog gnijezda. Kraljevski pingvini će putovati u rasponu od 68 km do 600 km u potrazi za hranom.(Borboroglu i Boersma, 2013.; Denhard, et al., 2012.)

Komunikacija i percepcija

Kraljevski pingvini komuniciraju glasno. Pozivi su sastavni dio pronalaženja i komunikacije s drugima u koloniji, uključujući prijatelje i piliće. Glavni zov se može opisati kao dubok zvuk sličan onom magarca (afrički konj). Kada kraljevski pingvini fizički napadnu jedni druge, izgovarat će mali, kratak vrisak ili lajati. Muški kraljevski pingvini brzo se bore i štite svoje gnijezdo, često ispuštajući zvuk sličan šištanju ili kriku prema prijetnjama. Postoji nekoliko drugih poziva koje kraljevski pingvini mogu proizvesti, a svi se sastoje od zvukova različitih frekvencija i impulsa. Pilići pingvina ograničeni su u svojim vokalizacijama, čineći samo jedan cvrkut da prose dok su u gnijezdu. Kada mladi napuste gnijezda, počinju učiti pozive odraslih.

Tijekom sezone parenja, kraljevski pingvini često komuniciraju dodirom i vokalizacijom s partnerima i pilićima ispuštajući plač dok se ne sretnu i trljaju vratove/glave svojim partnerima kada se vraćaju u gnijezdo. Također mogu početi trčati brže unutar 2 metra od gnijezda dok ispuštaju zvukove cijeđenja u skladu sa svojim partnerom. Kada uspostave kontakt dodiruju se, a zatim zajedno trube.

Kraljevski pingvini često će zastati u svojim aktivnostima kako bi upotrijebili svoja osjetila vida, njuha i sluha kako bi procijenili svoju okolinu i otkrili grabežljivce. Kraljevski pingvini imaju izvrstan vid, osobito dok plivaju i traže plijen. Rožnice očiju kraljevskog pingvina su ravne. To im omogućuje da bolje fokusiraju svjetlost dok su pod vodom i imaju veću percepciju dubine. Kraljevski pingvini mogu vidjeti ljubičastu, plavu i zelenu, ali ne i crvenu. Kraljevski pingvini koriste kemijsku komunikaciju da namirišu plijen pod vodom dok traže hranu.(Borboroglu i Boersma, 2013; Higgins i Marchant, 1990; Holmes, 2007; Hull, 1999; Wolkomir i Wolkomir, 1991)

  • Komunikacijski kanali
  • vizualni
  • dodir
  • akustični
  • kemijski
  • Drugi načini komunikacije
  • dueti
  • zborovi
  • Kanali percepcije
  • vizualni
  • dodir
  • akustični
  • kemijski

Prehrambene navike

Dostupne su samo informacije o prehrani tijekom sezone razmnožavanja kraljevskih pingvina, jer je to jedini put kada se zna gdje se nalaze i mogu se proučavati. Kraljevski pingvini jedu mesoždernu prehranu morskih bića. Glavna komponenta prehrane kraljevskih pingvina su euphausiidni rakovi, koji se sastoje od vrsta kao što je antarktički krilEuphausia valentine. Ovi rakovi čine oko 51% dnevnog unosa, a preostalih 49% čine riba i lignje. Odrasle jedinke često kraće i češće odlaze u traženje hrane nakon što su pilići rođeni kako bi bili sigurni da su pilići adekvatno hranjeni. Pilići se hrane povratnom hranom od odraslih pingvina dok ne sazriju u početnu fazu razvoja (oko 65 dana). Mladunce roditelji hrane sve dok iz mladunaca ne pređu u zrelog pingvina (oko 5-6 tjedana) u kojem su samostalni.(Borboroglu i Boersma, 2013; Higgins i Marchant, 1990; Hindell, et al., 2012; Hull, 1999)

  • Primarna dijeta
  • mesožder
    • ribojedi
    • jede člankonošce koji nisu insekti
  • Hrana za životinje
  • riba
  • mekušci
  • vodeni rakovi

Predatorstvo

Na otoku Macquarie jedini grabežljivci koji žive na kopnu koji predstavljaju rizik su crni štakori (Rattus rattus). Crni štakori često ulaze u gnijezdilišta i konzumiraju mlade i jaja. Drugi grabežljivci koji napadaju pingvine su subantarktički pomorci (Cathracta lonnbergi) i južne morske slonove (Mirounga leonine). Predstavljeni Wekas ​​otoka Stewart (Galliralus australis), europski zečevi (Oryctolagus cuniculus), i divlje mačke (Mačka) nekoć su bili glavni grabežljivci kraljevskih pingvina. Tri su vrste od tada uklonjene i/ili iskorijenjene kao grabežljivci kraljevskih pingvina. U prošlosti su ljudi lovili i ubijali mnoge kraljevske pingvine radi proizvodnje nafte (Homo sapiens). Danas se kraljevski pingvini više ne iskorištavaju u takve svrhe.

Kako bi izbjegli grabežljivce, kraljevski pingvini će davati pozive upozorenja kako bi upozorili druge na prijetnju. Kraljevski pingvini imaju boju koja pomaže pri prilagodbi na grabežljivce u vodi. Kraljevski pingvini imaju bijele trbušne strane koje se stapaju s površinom vode i crne leđne strane koje se stapaju s oceanskim dubinama. To im pomaže da se ne razlikuju od okoline koja ih okružuje kada su u vodi.(BirdLife International, 2015; Borboroglu i Boersma, 2013; Hull i Wilson, 1996a; Jones, 1988; Trathan, et al., 2015)

zašto moj pas ima male ćelave točke
  • Prilagodbe protiv grabežljivaca
  • zagonetna
  • Poznati grabežljivci
    • divlje mačke (Mačka)
    • europski zečevi (Oryctolagus cuniculus)
    • crni štakori (Rattus rattus)
    • Subantarktički pomorci (Katarakte lonnbergi)
    • južne morske slonove (Mirounga leonina)
    • Wekas ​​otoka Stewart (Galliralus australis)
    • ljudi (Homo sapiens)

Uloge ekosustava

Kraljevski pingvini su kolonijalna vrsta s brojnim parazitima. Među najčešćim parazitima kraljevskih pingvina je nekoliko vrsta ušiju (Austrogoniodes cristati,Austrogoniodes demersus,Austrogoniodes hamiltoni,Austrogoniodes macquariensis,Austrogoniodes strutheus), buhe (Pagipsylla galliralli), i krpelji (Iksodi). Pilići su najčešće dobna klasa zaražena krpeljima. Često se primjećuje da ih pilići imaju oko očiju i usta te između nožnih prstiju. I buhe i krpelji često se nalaze ne samo na pingvinima, već iu gnijezdima. Također postoji nekoliko vrsta u tipu Nematoda (rodoviTrbuhiNewfoundland) koji se nalaze u crijevima kraljevskih pingvina. Neidentificirane cestode također su otkrivene kod kraljevskih pingvina. Učinci ovih parazita su nepoznati.(Brandao, et al., 2014.; Jones, 1988.; Major, et al., 2009.)

Komenzalne/parazitske vrste
  • vrste nematoda (Trbuh)
  • vrste nematoda (Newfoundland)
  • krpelji (Iksodi)
  • lice (Austrogoniodes cristati)
  • lice (Austrogoniodes demersus)
  • lice (Austrogoniodes hamiltoni)
  • lice (Austrogoniodes macquariensis)
  • lice (Austrogoniodes strutheus)
  • buhe (Pagipsylla galliralli)

Ekonomska važnost za ljude: pozitivno

Kraljevski pingvini više ne daju pozitivnu ekonomsku važnost ljudima. Početkom 1900-ih, u prosjeku se lovilo 150.000 kraljevskih pingvina svake godine zbog proizvodnje nafte. Lov na kraljevske pingvine bio je zabranjen oko 1919.-1920. Ukupan broj kraljevskih pingvina koji su ubijeni zbog lova nije poznat, no populacija je nakon ukidanja te prakse porasla i danas je na 1,7 milijuna.(BirdLife International, 2015.; Higgins i Marchant, 1990.)

Ekonomska važnost za ljude: negativna

Kraljevski pingvini su domaćini krpeljaIxodes uraiekoji mogu prenijeti lajmsku bolest. Kraljevski pingvini vjerojatno su rezervoari zaBorrelia burgdorferi(bakterija koja uzrokuje Lyme) jer su drugi pingvini koji su domaćini istog parazita krpelja dokazani rezervoari. Kraljevski pingvini prvi su slučaj održivog rezervoaraBorrelia burgdorferina južnoj hemisferi.(Jones, 1988; Major, et al., 2009; Olsén, et al., 1993)

  • Negativni utjecaji
  • ozljeđuje ljude
    • nosi ljudsku bolest

Konzervacijski status

Kraljevski pingvini trenutno su klasificirani kao 'u blizini ugroženih' na Crvenom popisu IUCN-a. Kraljevski pingvini nemaju poseban status na američkom saveznom popisu, popisu CITES-a, popisu države Michigan i američkom Zakonu o pticama selicama.

Prije nego što su se aktivno lovili zbog nafte, populacija kraljevskih pingvina bila je veća od 3 milijuna, ali danas populacija kraljevskih pingvina ostaje stabilna na oko 1,7 milijuna. Mnogo je napora za očuvanje kako bi se povećala trenutna populacija kraljevskih pingvina. Mnogi od tih napora uključivali su iskorjenjivanje grabežljivaca kao što su divlje mačke (Mačka), crni štakori (Rattus rattus), i europski zečevi (Oryctolagus cuniculus) na otoku Macquarie. Upravljanje ljudskom interakcijom također je odigralo svoju ulogu. Prijetnje kraljevskim pingvinima uzrokovane od strane ljudi uključuju degradaciju staništa, zagađenje i bolesti.

Predloženo je nekoliko programa za nastavak nastojanja očuvanja. Neki od njih uključuju istraživanje učinaka na kraljevske pingvine kada gutaju krhotine i njihovo praćenje u trenucima kada je hrana iscrpljena zbog ljudskih ribolovnih napora. Također postoje istraživanja koja se bave potencijalnim utjecajem klimatskih promjena na vrstu. Postoje planovi za provedbu plana biosigurnosti za aktivnu borbu protiv prijetnje klimatskim promjenama.(BirdLife International, 2015; Borboroglu i Boersma, 2013; Carmichael, 2007; Higgins i Marchant, 1990; Holmes, 2007; Trathan, et al., 2015)

Suradnici

Kirsty de Wit (autorica), Sveučilište Radford, Karen Powers (urednica), Sveučilište Radford, Alex Atwood (urednik), Sveučilište Radford, Marisa Dameron (urednica), Sveučilište Radford, Tanya Dewey (urednica), Sveučilište Michigan-Ann Arbor.