Dicrurus paradiseusgreater drongo s reketom

Autor: Patrick Maloney

Geografski raspon

Drongi s velikim repom nalaze se diljem jugoistočne Azije. Nalaze se u Indiji, istočno od Bangladeša i južno od Himalaja. Ima ih i u južnoj Kini, na otoku Hainan, te u dijelovima Indonezije.('Grzimek's Animal Life Encyclopedia', 2005.; Ali, 1941.)

  • Biogeografske regije
  • orijentalni
    • zavičajni

Stanište

Drongi s velikim reketom obitavaju u raznim staništima. Može ih se naći u vlažnim listopadnim šumama, u niskim brežuljcima Himalaje i također u široko otvorenim ravnicama. Populacije su najgušće u podnožju Himalaja. Mogu se naći od razine mora do 2000 metara.('Grzimek's Animal Life Encyclopedia', 2005.; Ali, 1941.; Roberts, 1992.)

Cesar Millan smrti prijevara
  • Regije staništa
  • tropski
  • zemaljski
  • Zemaljski biomi
  • šuma
  • prašuma
  • planine
  • Visina raspona
    0 do 2000 m
    0,00 do 6561,68 stopa
  • Prosječna nadmorska visina
    1500 m
    4921,26 stopa

Fizički opis

Drongi s velikim repom mogu težiti od 70 do 125 grama i duljine tijela od 31 do 36 centimetara, ne uključujući njihovo izduženo repno perje. Mužjaci i ženke slični su po izgledu. Tijelo je sjajno crno s nijansama plave i zelene. Plava se proteže iza njihovih crvenkasto-smeđih očiju do otprilike polovice leđa. Krila i čuperak na vrhu glave su zeleni s primjesom blijedožute boje na samim vrhovima krila. Drongi s velikim reketom imaju dva žičana pera s 'reketom' koji se protežu izvan repa.(Ali, 1941.; Roberts, 1992.)



  • Ostale fizičke značajke
  • endotermički
  • homoiotermni
  • bilateralna simetrija
  • Spolni dimorfizam
  • spolova podjednako
  • Masa dometa
    70 do 125 g
    2,47 do 4,41 oz
  • Prosječna masa
    100 g
    3,52 oz
  • Duljina raspona
    31 do 36 cm
    12.20 do 14.17 inča
  • Prosječna duljina
    33 cm
    12,99 in

Reprodukcija

Drongi s velikim reketom tvore monogamne parove tijekom sezone parenja. Postoje neki dokazi da mladi pomažu i u podizanju kasnijih legla.('Grzimekova enciklopedija o životu životinja', 2005.)

  • Sustav parenja
  • monogamno

Drongos s velikim repom gnijezdi se od ožujka do lipnja, ali postoji dosta varijacija u sezoni razmnožavanja na različitim lokalitetima. Ptice koje se nalaze u sjevernim dijelovima njihova područja imaju tendenciju parenja mnogo kasnije u sezoni, između lipnja i srpnja. Populacije u južnijim, tropskim regijama imaju tendenciju parenja mnogo ranije, oko veljače.('Grzimek's Animal Life Encyclopedia', 2005.; Ali, 1941.; Roberts, 1992.)

Gnijezda većih drongosa s reketom imaju oblik tanjurića. Izrađene su od zamršeno isprepletenih korijena i listova s ​​finim materijalima koji oblažu unutrašnjost. Drže se zajedno s paučinom i kamufliraju lišajevima. Gnijezda se često nalaze na vodoravnoj račvi od dvije grane. Drongi s velikim reketom imaju tendenciju da polažu 3 do 4 jaja.('Grzimek's Animal Life Encyclopedia', 2005.; Roberts, 1992.)

  • Ključne reproduktivne značajke
  • iteroparozni
  • sezonski uzgoj
  • gonohorični / gonohoristički / dvodomni (spolovi odvojeni)
  • seksualni
  • koji nosi jaja
  • Interval uzgoja
    Razmnožavanje se događa jednom godišnje.
  • Sezona parenja
    Razmnožavanje se odvija između veljače i srpnja, ovisno o regiji.
  • Raspon jaja po sezoni
    1 do 4
  • Prosjek jaja po sezoni
    3
  • Vrijeme raspona do izleganja
    15 do 17 dana
  • Raspon prve dobi
    17 do 28 dana
  • Prosječna dob perja
    19 dana
  • Vrijeme raspona do neovisnosti
    4 do 6 tjedana

Dužnosti gniježđenja, izgradnje gnijezda, inkubacije i uzgoja mladih dijele mužjaci i ženke. Mužjaci i ženke također nastavljaju paziti na svoje mlade čak i nakon što napuste gnijezdo.

  • Ulaganje roditelja
  • altricijski
  • prije oplodnje
    • opskrba
    • štiteći
      • žena
  • prije izleganja/porođaja
    • opskrba
      • žena
    • štiteći
      • muški
      • žena
  • prije odvikavanja/prljanja
    • opskrba
      • muški
      • žena
    • štiteći
      • muški
      • žena
  • prije osamostaljenja
    • opskrba
      • muški
      • žena
    • štiteći
      • muški
      • žena
  • druženje s roditeljima nakon osamostaljenja

Životni vijek/dugovječnost

Životni vijek velikih drongosa s reketom nije poznat.

Ponašanje

Drongi s velikim repom obično se mogu naći u lovačkim skupinama koje se sastoje od drugih vrsta ptica, uglavnom brbljavaca iz džungle (Timaliidae). Obično se promatraju zajedno, u parovima ili u malim skupinama. Vrlo su teritorijalni. Drongi s velikim reketom imaju stil leta sličan onom drugih dronga (Dicruridae), što uključuje puno zarona s kratkim naletima zamahivanja nakon kojih slijedi razdoblje klizanja. 'Reketi' na kraju repa čine let ptice pretjerano bučnim i stvaraju uporno pjevušenje.('Grzimek's Animal Life Encyclopedia', 2005.; Ali, 1941.)

  • Ključna ponašanja
  • sličan drvetu
  • muhe
  • dnevni
  • pokretljiva
  • sjedeći
  • usamljeni
  • teritorijalni
  • Društveni

Home Range

Domaći raspon velikih drongosa s reketom nije poznat.

Komunikacija i percepcija

Drongi s velikim reketom imaju veliki repertoar poziva koji se sastoje od nota nalik zvonu, zvižduka, hroptanja i metalnih poziva koji su tipični za većinu dronga. Drongi s velikim repom uvjerljivim su imitacijama, što je korisno kada se putuje u mješovitim lovačkim jatima u kojima se obično nalaze.(Ali, 1941.)

  • Komunikacijski kanali
  • vizualni
  • akustični
  • Drugi načini komunikacije
  • mimika
  • Kanali percepcije
  • vizualni
  • dodir
  • akustični
  • kemijski

Prehrambene navike

Drongi s velikim reketastim repom hrane se nektarom biljaka, ali jedu i insekte uključujući mrave, pčele, kornjaše, vretence, skakavce, bogomoljke, moljce i termite. Kao i drugi drongosi, oni hvataju svoj plijen u zraku ili ga ubiraju s površina, a zatim nose plijen natrag u gnijezdo u svojim kandžama.('Grzimek's Animal Life Encyclopedia', 2005.; Ali, 1941.)

  • Primarna dijeta
  • mesožder
    • kukojed
  • biljojedi
    • nektarivor
  • Hrana za životinje
  • kukci
  • Biljna hrana
  • nektar

Predatorstvo

Predatorstvo na velikim drongosima nije prijavljeno, iako je vjerojatno da različiti arborealni grabežljivci, kao što su zmije, plijene jaja, gnijezda i mlade.

Uloge ekosustava

Veliki drongi s reketaškim repom djeluju kao grabežljivci u ekosustavima koje nastanjuju tako što plijene mnoštvo insekata. Sposobni su i za oprašivanje biljaka jer se hrane nektarom.(Ali, 1941.; Roberts, 1992.)

  • Utjecaj na ekosustav
  • oprašuje

Ekonomska važnost za ljude: pozitivno

Drongi s velikim repom važni su članovi autohtonih ekosustava, ali inače nemaju poznatu ekonomsku važnost za ljude.('Grzimekova enciklopedija o životu životinja', 2005.)

Ekonomska važnost za ljude: negativna

Veliki drongi s reketom nemaju negativan utjecaj na ljudsko društvo.('Grzimekova enciklopedija o životu životinja', 2005.)

Konzervacijski status

Drongi s velikim reket repom trenutno se ne smatraju ugroženima.('Grzimekova enciklopedija o životu životinja', 2005.)

Suradnici

Tanya Dewey (urednica), Agents za životinje.

Patrick Maloney (autor), Kalamazoo College, Ann Fraser (urednica, instruktor), Kalamazoo College.